sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Tontilla tapahtuu

Ettei tämä bloggailu ole vain Pinterestin kuvien katselua, laitetaan nyt taas pari kuvaa tontilta.

Tällä hetkellä tilanne on se, että rakennusalat on virallisesti määritelty ja työt voivat pikku hiljaa käynnistyä.

Ensi viikolla M taas suuntaa kohti Keski-Suomea ja treffaa maansiirtomiehen, joka muokaa taas hieman maastoa. Maaperää raavitaan hieman lisää pois ja sitten alkaa perustusten teko.

Ilmeisesti pohjat tehdään niin, että kaivellaan hieman savea pois, laitetaan routasojaukset ja soraa päälle.

Mökit odottavat jo pihassa kasaajiaan, joten toivotaan, että tässä pikku hiljaa päästäisiin itse asiaan.

Viime viikolla kävin tyttären kanssa Bauhaussissa hakemassa värikarttoja, jotta saadaan selkiytettyä tulevaa värimaailmaa ja tietoa siitä, mitä milläkin valmistajalla on tarjolla.


Tällä hetkellä ulkomaalin väriksi on mietinnässä joku tumma harmaa. Onko se sitten enemmän mustaan vai ruskeeseen taittuvaan, ei olla vielä päätetty. Tässä Teknoksen värikartassa toi 1834 olis ainakin mun mieleen.

Sisäpinnat tulee kuultomaalatulla valkoisella ja tuo Teknoksen T3036 vois olla aika jees... Sininen väri on tulossa ulkovessaan yhdelle tai kahdelle seinälle. Kuulin jostakin, että sininen väri karkoittaa kärpäsiä, joten sitä sitten kokeillaan. Sinisen kaveriksi tulee sama valkoinen, jota käytetään sitten sisällä.

Lattian väri on vielä päättämättä. Nyt mietitään jonkun harmaan ja tummanruskean välillä.


Tontille on jo siis ilmestynyt jos jonkinlaista nyssäkkää odottamaan purkajaansa. Tästä palapelistä pitäisi saada aikaseksi pari rakennusta.



Tontilla merkattiin rakennusala kepeillä. Kepeistä oikealta poistetaan lisää maata. Toivoin kuitenkin, että nuo pari kuvassa näkyvää puuta jätetään, koska tällä hetkellä tontin keskikohta on aika puuton hakkuiden jäljiltä.

Pitää sitten miettiä, miten sen kohdan liittää ympäristöönsä, koska se tulee olemaan siinä kohtaa maastoa ainoa luonnonvarassa oleva kohta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti