sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Paloja Pinterestistä

Pinterest on aivan mieletön paikka, kun hakee inspiraatiota. Itselläni on siellä kansioita niin puutarhalle kun sisustuksellekkin. Sieltä alan sitten etsimään ideoita, kun mökki on kasassa ja on aika sisustaa ja laittaa puutarhaa.

Nyt kun itse tontilla ei tapahdu mitään, voisin laittaa tänne muutamia inspiraatiokuvia, mitä olen Pinterestiin keräillyt.
Tämän voisi aloittaa puutarhasta, jonka laittoa kovasti odotelen. Tosiasia kuitenkin on, että tänä kesänä ei suuria kerkeä laittelemaan, mutta eihän se estä suunnittelua ja haaveilua.

Kuvia olen keräillyt ihan älyttömästi ja suosikkeja on vaikea sieltä poimia. Laitan nyt kuitenkin muutaman ihan toteuttamiskelpoisen idean.


Töyhtöangervolla saa kivasti täytettyä tyhjää tilaa ja kukkiessaan se on näyttävän näköinen.Tällainen rajaus sopii myös metsäalueen ja pihan rajalle, jos haluaa jotenkin korostaa pihan päättymistä.Ja onhan se kaunis tapa vaihtaa puutarhasta metsään.


Terassiin tehdyt istutuslaatikot ovat tyylikkäät ja ryhdikkäät ja reunustavat terassia kivasti, eikä se jää ikään kun kellumaan tyhjän päälle. 


Tässä tykkään hyötypuutarhan selkesti jaetuista alueista. Täällä on helppo likkua ja hoitaa istutuspenkkejä. Tällä tyylillä haluaisin tehdä meidänkin hyötytarhan. Polkujen ei kuitenkaan tarvitse olla ihan noin leveitä ja sen voisi päällystää myös soralla... Istutusalueet voisi kuitenkin reunustaa jollakin kivetyksellä.  
Olisi kiva myös aidata tämä hyötypuutarha, että eläimet eivät pääse tekemään tuhojaan siellä.
Puutarhavajan sijaan tuossa kohdassa voisi olla kasvihuone.


 Hortensioista olen puhunut jo aiemminkin. Se on vaan niin upean näköinen kasvi. Plussaa on tietenkin myös koko, jolla saadaan tehtyä suojaa ja näyttävyyttä pihaan.


Tässä tykkään kivien kokoeroilla tehdystä kontrastista. Tavallinen kivipolku on paljon mielenkiintoisemman näköinen, kun sen tekee eri kokoisista kivistä.

Olen myös tykästynyt heiniin, koska niillä saadaan näyttävyyttä ja kuitenkin luonnollista ilmettä aikaiseksi. Ja tietenkin myös hieman sitä Hampton tyyliä, jota jossakin määrin haen.
 

 Tämä on hyvä ratkaisu, jos haluaa köynnöksen ihan talon viereen, mutta ei kuitenkaan kasvamaan kiinni seinään. Tätä ideaa voi toteuttaa myös terassin reunoilla suojaa tuomassa, sekä hyötypuutarhassa kasveille, jotka tulevat tarvitsemaan tukea.


Tässä taas kiva tapa jakaa isututuspenkkiä ja helpottaa omaa työtään rikkaruohoja kitkiessä.


Tää on ihana idea. Terassiin voi johonkin kohtaa jättää laudat laittamatta ja laittaa siihen kohtaan jonkinlaisen kourun, siihen sitten jotakin sellaista ikikukkaa, joka kukkii lähes koko kesän tai on kivan näköinen, vaikka ei kukkisikaan.  Tätä olisi kiva kokeilla... Tällä tavalla on muuten hauska rajata terassia, jossa on korkeuseroa.
Tossa takana pilkottaa hieman myös jotain liljamaista kasvia, joka on istutettu keskelle terassia. Jos on iso terassi, voi eri alueita jakaa ja elävöittää myös tuolla tavalla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti