torstai 29. toukokuuta 2014

Paikat perustuksille

M kävi tänään tontilla katsastamassa tilannetta ja sopimassa maansiirtomiehen kanssa seuraavasta liikkeestä.

Nyt siis tontilla alkaa vihdoin taas tapahtumaan. Maansiirtomies jäi sinne kaivamaan saunan perustuksille paikkoja ja raivaamaan vähän lisää tonttia. Yhdestä kohdasta raapaistaan vielä lisää maata ja muutama kanto kiskaistaan ylös.

Pikkuisien siellä oli taas jo tapahtunutkin. Tontille johtavaa tietä oli jatkettu ja kasa soraa oli tuotu pohjia varten. Kantokasaa oli myös viety pois ja maata tasoiteltu.

Tässä kuvassa näkyy, miten tietä on jatkettu melkein saunalle saakka. Eli tämä on se pätkä, johon aiemmissa kuvissa tie loppui ja pohjakangasrulla retkotti maassa.

 Tästä kohtaa tullaan vielä raivaamaan maaperää vajalle. Maaperää myös tasoitellaan. 

Tässä kohtaa epätasaista maastoa on tasoitettu ihan vaan työkoneella ajellen. Tässä oli se iso kantokasa kaaressa.
 En oikein tiedä vielä, mitä tälle kohdalle tehtäsiin... Tämä on sellaista kohtaa, johon ei tulla rakentamaan mitään, joten luultavasti tähän pitäisi alkaa suunnittelemaan pihaa... Tämä saa kyllä jäädä odottelemaan sitä hetkeä, kun vaja ja mökki on valmiit.Ehkä se ideakin siitä lähtee kehkeytymään, kun päästään asustelemaan tontilla ja erilaiset toiminnot alkavat hahmottua.

Maansiirtomies aloitti kaivamaan saunan perustuksille kuoppaa. Tuossa on sitä savea sen verran, että pehmeempää osaa täytyy hieman kaivella pois.

Kantoja on enää vain pari kasaa tuolla. Kaikkia ei välttämättä viedäkkään pois, mutta suurin osa lähtee kuitenkin.
Huomatkaapa, miten jättömaa alkaa taas näkymään. Kohta pitäisi mennä viikatteen kanssa paikalle. 

 
Sorakasa odottaa levittämistään perustuksia varten.

Tässä tuota tasoiteltua aluetta toisesta suunnasta kuvattuna. Pitäisiköhän kasvimaa ym. pykätä tähän... Jos laitaisi sen ja sitten jotain omppupuuta ja marjapensasta...
 





















Seuraavan kerran mennään tontille viikon päästä. Minäkin lähden pitkästä aikaa katsastamaan tilanteen. Tarkoitus on viedä sinne vähän tavaraa, koska rakentamisen pitäisi alkaa parin viikon päästä. Käydään myös katsastamassa Jyväskylän rautakauppojen tarjontaa, jotta tiedetään vähän, mistä mitäkin kannattaa lähteä hakemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti