tiistai 16. syyskuuta 2014

Kuvia sunnuntailta

Sunnuntaina tontilla aherrettiin vielä iltaan saakka, vaikka ajomatka kotiin kestää kolme tuntia. M oli sunnuntaina vasta puol yhden aikaa kotona.

Vessa/vaja on nyt näin pitkällä. Siihen on laitettu homesuoja-ainetta päälle, siksi väri on muuttunut hieman kellertäväksi. 
Vajasta puuttuu vielä kattohuopa, joku reunalevy tuosta katon reunasta, portaat ja ikkunat. Ikkunat ei siis kuulu oikeasti tähän malliin, joten ne joudutaan tekemään itse. 

Jos säät sallivat, haluaisimme vielä maalata ton vajan kuultomaalilla ennen talvea. Samalla värillä ollaan ajateltu maalata myös saunamökki, mutta hyvä testata se tuossa vajassa ensin.



Tässä vaiheessa saunamökki on vielä palasina. Aikamoinen palikkatesti tuon kokoaminen on. 



Hieno sadan euron huvilateltta ei oikein tahdo kestää tuulenpuuskia. Kuulemma yksi keppi oli jo taipunut.



Kun palikkatalo lähtee nousemaan, niin tuloksen näkee äkkiä. Vaikka tuossakin on kuulemma hankalia vaiheita. Jokaisten hirsien väliin tulee jotain tiivistenauhaa, jonka asentamisessa menee oma aikansa.


Tämä sivu on etelään päin. Ikkuna on "olohuoneen" ikkuna. Tälle sivulle tulee sitten aikanaan myös iso terassi.


Mökkiä edestä päin. Kyllä se näyttää tässä kuvassa pieneltä... Miten sinne mitään tulee mahtumaankaan... =) Säilytystila tulee kyllä ihan oikeastikkin olemaan jonkinlainen ongelma. Kekseliäisyyttä tarvitaan.


M ja veljeni tekivät hienot tikkaat.

Ensi viikonloppuna on talkoojengillä vapaa viikonloppu, mutta me lähdetään perheen kesken käymään tontilla. Tarkoitus olisi maalata vielä yksi kerros homesuojaa vajan pintaan ja ehkä osittain myös saunamökkiin. 

Itse haluan myös hahmotella tonttia nyt, kun se on tasainen ja selkeä. On sitten koko talvi aikaa suunnitella ensi kesän kasveja ja pihajuttuja.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti