lauantai 16. elokuuta 2014

Laatat ja kiuas

Tänään lähdettiin etsimään kiuasta saunaan. Mielessä meillä on koko ajan ollut ns. takaa ladattava malli. Eli puut laitetaan kiukaaseen tuvan puolelta. Tähän ratkaisuun tykästyimme ystäviemme mökillä ja halusimme meille samanlaisen. Plussaa tässä on vielä se, että puut ei roskaa saunan lattiaa (kuivalta tuvan lattialta helpompi lakaista) ja kiuas toimii myös sisustuselementtinä tuvan puolelle.

Ajoimme Tuusula Terraan katsomaan valikoimaa. Ennen kun päästiin kiukaille saakka törmäsimme muutamaan lavalliseen laattoja, jotka olivat -70% alessa. Kerrankin kävi tuuria ja lavoilta löytyi juuri sen tyyppistä laattaa, jota olin miettinyt kiuasluukun ympärille tupaan tai kiukaan taakse saunaan. 


Hintaa paketilliselle laattoja tuli vajaat 13€, joten ei paha.Olen ihan innoissani, että edes joku asia menee paremmin kun hyvin. =)

Laattojen jälkeen mentiin kiuasoasstolle, mutta sieltä ei löytynyt esillä mitään. Oltiin jo lähdössä pois, kun ohitsemme sattui pyyhältämään osaston myyjä.  M tiedusteli häneltä kiuasvalikoimasta. Myyjä oli tosi palveluhenkinen ja esitteli meille malleja, joita kyllä sai tilaamalla.
Ollaan nyt melko varmasti päätymässä Harvian Lgend 240 Duo:n. Tämä on tyylikäs ja meidän näköinen  kiuas.




Ennen Terraa kävästiin Honkkarissa, josta ostin sammutuspeitteen. Tätä olen miettinyt pitkään, mutta en ole raaskinut ostaa. Nyt se maksoi kympin, joten nyt se lähti mukaan.

Tuo harmahtava levy on valokatemalli, jonka nappasin sieltä Terrasta mukaan. Mietin tota terassille tai kesäkeittiöön. Ensin tuo väri ei oikein iskenyt, mutta sitten, kun aloin miettimään sitä mökin vierelle, niin innostuin asiasta. Saa nähdä päädymmekö käyttämään sitä johonkin... Idea ainakin muhii mielessä, mutta valitettavasti sitä ei kovin nopeasti päästä toteuttamaan.


Sitten vielä loppuun tilannepäivitys mökin edistymisestä. Ensi viikolla saadaan vihdoin ja viimein ne h***n täytöt tehtyä. Valitettavasti ei vaan päästä vielä aloittamaan rakentamista, vaan siihen menee vielä pari viikkoa. Mutta siis elokuun viimeinen viikonloppu pitäisi olla se hetki, kun vihdoin ja viimein alkaa hirttä nousemaan.

Katsotaan, kumpi päivitys kerkee seuraavaksi; kuvia täytöstä vai kuvia uusista sisustusjutuista. =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti