sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Nauhoja kiinnittämässä

Eilen tehtiin pikkuinen turnee tontille. Kilsoja mittariin taisi tulla melkein 700 km.

Mökkitontille pääsi tällä kertaa ajamaan "kääntöpaikalle" saakka, koska korkein vesaikko oli leikattu tien reunoista ja keskeltä pois.




















 


















Vaja väliaikainen asuintila, joka rakennetaan ensiksi ja olisi sitten tarkoitus olla myöhemmin vierasmaja, tulee luultavasti kuvan ulkopuolelle oikeaan reunaan...

Aluksi tehdään kunnon pohja tielle ja tuolle kääntöpaikalle, niin olisi loogisinta tehdä kaikki toiminnot lähelle sitä ja sitten myöhemmin laajentaa tuota aluetta tarpeen mukaan.

Kuvassa olevat kuuset kaatuvat kaikki. Alueella oli pientä koivikkoa, muutamia koivuja, leppää ja muutama mänty, jotka saavat jäädä. Muutama pihlajakin löytyi, joka on mielestäni kiva juttu.







































Tytär merkkaa koivua. Tien reunassa on koivukujan alku, joka on kiva säästää. Kuva on otettu tieltä päin ja kuvassa näkyvä alue on lähellä naapurin tonttia. Ajateltiin, että tuo alue saa kyllä muutenkin jäädä koskematta tässä vaiheessa.



































Naavaa roikkui kuusien oksilla. Eikös se ole puhtaan ilman merkki...?


 Järvestä pikku hiljaa noussut maaperä oli tällä reissulla veden pinnan yläpuolella. Alue on kasvanut täyteen reilut puolimetristä vesiheinää.
Tämä alue on melko vetistä tällä hetkellä ja saattaa olla maaperältään aika arvaamatonta. Koitettiin kävellä sitä jonkin matkaa, mutta todettiin, että joku raivausväline olis ollut hyvä idea ja käännyttiin takasin.



 







Kuvaa jättömaalta rantaan päin. Paljon puuta tulee kaatumaan.



Tässä kohtaa tuota jättömaata on aika paljon ja järven rantaan on matkaa. Hauskaa olisi tehdä joku parin laudan levyinen polku tuonne päätyyn.









Merkattuja puita.


Tämä kuva on aivan tontin vasemmasta laidasta. Tässä kohtaa on tällä hetkellä ainoa paikka, josta on lyhyin matka rantaa. Tähän siis joutuu varmaan laittamaan laituri.
Ainoa miinuspuoli on se, että naapurit ovat tässä kohtaa ihan vieressä. Näillä nyt mennään tässä vaiheessa. Voihan sitä tosiaan tehdä sen polun jättömaalle ja tehdä toisen laiturin sitten tuonne jättömaan päätyyn, kun ollaan hieman enemmän tutustuttu tonttiin.

Tässä alkuvaiheessa mietittiin tynnyrisaunaa tuonne rantaan, jotta olisi edes joku peseytymispaikka.

Seuraava reissu tontille on sitten syksymmällä. Tällä erää ei merkattu vielä totaalisesti raivattavaa kohtaa, joten se täytyy vielä merkata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti