sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Mitä tiedossa?

Talvi on taas takana ja on aika puhallella pölyjä tästäkin blogista. Kovin aktiivinen tämä ei vieläkään tule olemaan, mutta pikkuisia päivityksiä tehdään.

Tämän kesän suunnitelmat tontilla ovat sellaiset, että elokuussa tontti raivataan puista. M kävi isänsä kanssa tontilla pari viikkoa sitten ja he tarkistivat tontin rajapyykit ja suunnittelivat puiden kaatoa paikallisen metsänhoitajan kanssa. He sopivat, että elokuussa kaatuu puuta. Syksyn aikana ajateltiin myös vahvistaa metsän raivausta varten aikoinaan tehtyä tietä ja jotain täytyisi vissiin tehdä myös alueelle, joka raivataan rakennuksia varten. Olisiko soran tuominen hyvä idea? Sais sen kohdan pidettyä
Sitä ennen meidän täytyy käydä tontilla merkkaamassa puut, joita ei kaadeta, sekä rajata alue, joka tasotetaan rakentamista varten.

Tontille ajateltiin mennä heinäkuun aikana. Etukäteen kyllä hirvittää se ötököiden määrä. =S Täytyy valita vähän pilvisempi päivä, jotta voi pistää pitkähihasta päälle ilman, että tukehtuu.

 Tässä kuvaa rannasta ns. niemekkeelle päin. Syksyllä kuvassa näkyvä jättömaa oli aivan veden peitossa. Nyt se oli näkyvillä, mutta vesi tulee läpi. Toistaiseksi se on siis aivan käyttökelvotonta. Saa nähdä, kauanko siinä menee, että se nousee sen verran, että sen voi jollakin tavalla ottaa käytöön... Vai mitä tuollaiselle tehdään. Tuodaan lisää täyttömaata?
No, se ei ole alkuaikojen murhe, vaan pläntti saa olla omissa oloissaan vielä toistaiseksi. =)




































Tässä kuvassa menee tonttien raja. Toinen puoli kuuluu appiukon veljelle ja toinen A:lle ja M:lle.


 Tässä kuvassa on se samainen metsänhoitotie, joka olisi tarkoitus vahvistaa ja jota me jo raivasimme syksyn käynnillämme. Heinä on kasvanut keskelle väylää ja puut reunoilla on kovin lähellä, mutta vesaikko, jota leikeltiin sahalla ja oksasaksilla, on näköjään pysynyt pois.
Kovin viidakkomaiset on tunnelmat ja pikkuiset koivut kasvaa kovaa vauhtia.

Rakennukset tontille antavat vielä odottaa itseään, mutta unelmoimisen ja suunnittelun voi silti jo aloittaa. Meinaankin koota tänne hieman ideoita siitä, mitä mökillä voisi olla ja miltä siellä voisi näyttää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti