maanantai 2. joulukuuta 2013

Keittiö

Se suuri keittiö, joka tuohon mökkiin tulee, käsittää suunnilleen kolme alalaatikostoa tai kaappia + yläkaapit tai avohyllyt. Tässä vaiheessa en sitä kokoonpanoa lähde sen tarkemmin miettimaan. Siihen odotellaan kuvia Kontiolta, että saadaan oikeat mitat.

Nyt siis mietin heman väritystä. Mökin seinät tulee ihan jo valon takia kuultovalkoiseksi. Yksi seinistä luultavasti maalataan kuitenkin vaaleanharmaalla...
Lattiasta vosi tulla valkoinen, harmaa tai ehkä jopa petsattu tummanruskea... Pelkään vaan sitä, että tummassa lattiassa näkyy kaikki roskat ja se, että väkisinkin ulkoa kantautuvat kivet kuluttaa pinnan rikki ja siinä näkyy sitten kaikki kolot... Vaaleassa se ei ehkä niin hyvin erottuisi...
Nyt jos jollakin lukijalla on näistä väreistä kokemuksia, niin mielellään kuulisin. Lattia tulee siis olemaan lautaa, joka käsitellään jollakin tapaa.
Olen myös miettinyt lipeällä käsittelyä. Se olisi ainakin luonnonmukainen vaihtoehto ja ilmeisestikkin suht helppo tehdä...

Keittiön kaapit tulevat joka tapauksessa Ikeasta. Olen kuullut Ikean kaapeista vain hyvää ja tykkään heidän malleistaan. Ja tietenkin myös kohtuullisista hinnoistaa.

Katsoin myös jokin aika sitten Ikeasta kertovan dokumentin, jossa myös näytetiin heidän keittiöidensä valmistusta ja se sai kyllä minut tarpeeksi vakuuttuneeksi. Keittiöt tehdään Ruotsissa ja laadun valvonta on hyvää.

Vaihtoehtoja minulla on tässä vaiheessa viisi. Onneksi tätä ei tarvitse päättää yksin. ;)























Vaihtoehtoina on Krokorp, Bodbyn harmaana, Brokhult, Nodsta ja Hyttan.

Mietin, että alaosa voisi olla toisen värinen ja yläosa toisen...  Ehkä asetelma ei olsi niin klönttimäinen pienessä tilassa. Pienen tilan takia joudummeluultavasti laittamaan aika paljonkin yläkaappia, jotta tila saadaan tehokäyttöön. Toisaalta taas ei ole kivaa, jos siitä tulee liian massiivinen.

Aiemmin Krokorp on ollut minun ehdoton suosikkini, mutta nyt tykkään kovasti harmaasta Bodbystä ainakin alalaatikoissa. Brokhult näyttää myös kivalta. Sitä laittaisin ehkä ylös, mutta en alalaatikoihin. Nodsta taas olisi simppeli, mutta onko se liian moderni? Jos sitä laittaa alas ja Brokhulttia ylös...
Hyttan taas on kivan rouhean näköien ja toisi sellaista mökkimäistä fiilistä.






Tässä hieman  vaihtoehtoja noista laatikostoista. Alaosassa voisi olla ainakin paria eri laatikostoa. Tässä täytyy sitten myöhemmin miettiä, mitä sinne sisälle tulee ja sen mukaan valita noi.
Tuo tason päälle laitettava korkea kaappi vitriinillä on myös aika kiva. Sellasta voisi harkita toiseen reunaan. 

Ylös haluaisin noita elementtejä, joissa ovet aukeavat ylös tai sitten ihan avohyllyä. 

Yksi asia sitten on tietenkin rungon väri. Nyt Ikealla on ainakin vaihtoehdoissa puukuviollista mustaa ja perus valkoista. 

Sitten on vielä työtason valinta. Itse tykkäisin massiivipuusta tai massasta tehdystä tasosta. Tietenkin kaikkein mieluiten ottaisin kivisen tason, mutta se on niin kallis, että ei välttämättä ihan realistinen tuhon matalan budjetin tupaan. 

Ainakin Duratilla on kivan näkösiä massatasoja, jotka näyttää hieman kiveltä. Hauskaa siinä olisi myös se, että siitä samasta massasta voi muotoilla myös altaan. Eli se olisi yhtenäistä kokonaisuutta. 
Näiden allas-tasojen hintoja en tässä vaiheessa tiedä. Materiaali on kierrätysmuovia, joten se olisi myös ekologinen vaihtoehto.


Paljon on mietittävää, jos haluaa, että tuvassa on yhtenäinen linja ja tila toimii.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti