keskiviikko 21. elokuuta 2013

Saunatupa

Nyt kun ensimmäisen vaiheen mökit on jo melkeimpä valittu, alkaa tietenkin kova sisustuksen suunnittelu.
Värithän olen jo aiemmin maininnut, eli luonnollisia värejä, kuten beige, harmaa, valkoinen ja musta. Ripaus ruskeaa, punaista ja sinisen eri sävyjä. Coastal tyyliä ja skandinaavista viileyttä.

Aloin miettimään saunatuvan värejä ja kalusteita, jossa seinäpinnat tulevat olemaan valkoiset tai vaalean harmaat. Pieni tupa tulee olemaan myös nukkumis käytössä, joten sinne pitää mahduttaa jonkinlainen vuode ratkaisu. Ehkä vuodesohva olisi kiva, koska siellä tullaan varmasti myös viettämään sadepäivinä aikaa, joten se toimii myös oleskelutilana.

Punainen on ainakin minulla sellainen väri, jota harvoin tulee käytettyä muulloin, kun jouluna. Pienessä somassa kammarissa se olisi kiva lämpöä tuova vaihtoehto.

Alla oleva Hemnäsin liinavaatekaappi on aina ihastuttanut ulkonäöllään ja olen miettinyt, mihin sen saisin mahtumaan ja sointumaan. Nyt sille olisi hyvä paikka meidän saunamökissä. Siihen mahtuisi hyvin pyyhkeet, laudeliinat ym. saunatarvikkeet. Hintaa tällä ihanuudella on 249€.





Tämä Isala niminen kaappi on myös aika potentiaalinen vaihtoehto. Hinta 199€

1 kommentti:

  1. Jouduin jotenkin tänne blogiisi, kun kuukletin pikkumökkejä.
    Olen jo parin kuukauden lukemisen jälkeen täysin puutunut.
    Ihminen, jolla on mahdollisuus rakentaa mökki paikkaan, josta kaadetaan puuta, luulisi keksivän puille käyttöä hyllyinä, pöytinä, sisustukseen, jopa rakentaa niistä kivien sijaan terassipolkuja.
    Luonnonkivet ei ole kalliita, en ymmärrä mistä olet hakenut tietosi tontin laittamiseen.
    Pinterestistä olet löytänyt oudoimmat jutut, ottaen huomioon mitä sieltä löytyy DIY -otsikon alta. Totta kai rahat loppuu heti kättelyssä, jos ei osaa käyttää olemassa olevia materiaaleja, kuten kaadettuja puita, niistähän saa mukavat penkit nuotio- tai grillipaikalle. /syvä huokaus/
    Järkytyin näistä Ikean kaappikuvista. Ensimmäinen kerta, kun näen jonkun miettivän Ikean roinaa mökilleen, kun käytetyistä puuhuonekaluista saa pienellä tuunauksella upeita mökki kalusteitakin, saatikka, että saa tontilta puuta eli materiaalia.
    Jos ottaa kierrätysajatuksen takaraivoonsa, saa huonekaluja yms tarpeellista ihan kirpputorihintaan. Järkkyä edes kuvitella maksavansa Ikean lastulevyromuista 200€, kun sillä rahalla saa kierrätyksen kautta ehtaa tavaraa.
    En ihmettele yhtään, jos joku ystäväsi on lopettanut blogisi lukemisen. Näin epämääräistä suunnittelua/ideointia en ole nähnyt koskaan.
    Siemenet kasveille olit ostanut, vaikka et edes tiennyt valmistuuko mökki syksyllä vai seuraavana keväällä. Oletan, että käyt tontilla viikoittain, jos kerran olet kasvimaatakin laittamassa riippumatta siitä milloin mökin rakennatte.
    Katson tämän blogin loppuun, pakkohan on nähdä millaista saitte aikaiseksi ja kuinka paljon tuhlasitte rahaa roinaan.
    Toivottavasti juttu tästä paranee... Muuten olen aika pettynyt.

    VastaaPoista