lauantai 15. maaliskuuta 2014

Puutarhaa ja siemeniä

Vaikka tänään tuprutteleekin lunta taivaan täydeltä, en voi siltikään olla miettimättä kesää ja kukkia. Muutama viikko sitten hullaannuin täysin anopin siemenluetteloa selaillessani ja ruksailin muutaman pussin siemeniä. En vaan kerta kaikkiaan voinut pitää päätä kylmänä, vaikka järki kuinka yritti varoitella siitä, että näitä ei välttämättä kerkeä tänä kesänä istuttaa kauniiseen kukkapenkkiin.

No, onneksi näissä on vielä ensi vuoteen päiväyksiä jäljellä, jos en kerkeä kukkapenkkiä tänä kesänä tekemään. =D Ikään kun se olisi joku tae kasvulle...

Nämä siis anopin luettelosta tilattuja (paitsi Japaninhumala).

Nämä ostin jo viime syksynä aleista.

Kukkapenkin värimaailma tulee siis olemaan pinkkiä eri sävyissään, sinistä eri sävyissään, valkoista ja "mustaa".

Nuo keltaiset auringonkukat ja kehäkukat tule sitten kasvimaan iloksi. Tuliunikot ja Kaunokaiset olisi ihana kylvää pihapiiriin ns. luonnontilaan.

Koska meillä on nyt kaadettu puita tontilta ihan kauhea määrä ja maaperä on ihan mullin mallin, niin aluea kaipaa jonkinlaista muokkaamista, jotta se näyttäisi siistiltä.

Ajattelin, että johonkin kohtaan olisi ihana tehdä niitty, johon kylväisi kukkia ja heiniä esimerkiksi just unikoita. Paikkaa en vielä ole tontilla katsonut, vaan se jää sitten kesään, kun luonnon oma kasvu on lähtenyt vauhtiin ja nähdään, mitä kaikkea viime vuotinen puiden kaato on saanut maaperälle aikaan.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti